Naturterapi

Principerna för naturterapi kan spåras tillbaka till de helande traditionerna i gamla civilisationer, såsom de egyptiska, grekiska och kinesiska. Dessa gamla kulturer erkände kopplingen mellan människor och den naturliga världen och betonade vikten av en hälsosam livsstil, kost och naturens läkande medel för att bibehålla ett välbefinnande.

Under det senaste århundradet har naturterapeutiska metoder utvecklats för att omfatta ett brett spektrum av naturliga terapier och diagnostiska metoder. De integrerar ofta biomedicinska vetenskaper, kliniska vetenskaper och naturmedicinska terapier som örtmedicin och näringslära.

Jag bistår med inspiration och guidning, för att hjälpa med naturens verktygslåda för att skapa balans och bättre hälsa i livet.

Näringslära & örtmedicin

Vår fysiska kropp har ett konkret behov av en viss mängd näring för att fungera optimalt. Detta kan vara i form av exempelvis fetter, kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler. Om behovet inte tillgodoses kan vi få problem i form av exempelvis kroniska sjukdomar. I vårt stressade och till viss del “sjuka” samhälle kan det vara svårt att tillgodose detta. Det finns ett flertal undersökningar som visar att vi har fått en utarmning av grödorna, som lett till mindre näringsnivåer i vår mat (SpringerLink, MDPI, ​ASHSFAOHome). Utöver detta kan stress, både fysisk och mental/känslomässig, leda till exempelvis ett vitaminbehov som är utöver satta riktlinjer.

Lyckligtvis har naturen gett oss ett otal verktyg att hantera dessa utmaningar, bland annat i form av örter och andra medel som klassas som kosttillskott, och som ofta uppvisar fenomenala resultat!